Składniki:
300 g ciemnej czekolady
50 g tartej białej czekolady, do przyprószenia
250 ml śmietanki 36%
kakao
Wykonanie:
Do żelaznej miski lub garnka włóż czekoladę połamaną w kostkę, delikatnie podgrzej nad garnkiem z gotującą się wodą. Powstałą w wyniku rozpuszczenia czekolady masę ostudź. Dodaj do ubitej śmietanki. Wymieszaj. Wstaw do lodówki na 25-90 min., aż dobrze stwardnieje.
Po wyjęciu z lodówki...
Łyżką do lodów lub małą łyżeczką nabieraj porcje czekoladowej masy, aby przygotować trufle. Formułuj w rękach kulki z masy. Obtaczaj je w kakao albo białej czekoladzie (zanim to zrobisz oprósz nim dłonie, by masa nie przylegała do rąk). Przed podaniem możesz przechowywać w lodówce.
Trufle i fotografie wykonała:
Ewelina Czekaj :)
Czekoladowy zastrzyk energii /Magnez/ Kakao/ Miękka Gorzka Czekolada
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do dyskusji. Zostaw komentarz proszę :)